Nolde

I dag har jag varit och sett utställningen med Emil Nolde på Valdemarsudde. Jag har sett en större utställning med hans tavlor förut och var då mest tagen av färgprakten i oljemålningarna och hans sätt att måla människor. Det gav mig inspirationen till den här: I dag var det akvarellerna som imponerade mest, även om intrycket av färgbehandlingen förstås finns kvar. Så nu vill jag måla mörka akvareller, ut i rabatten så småningom och måla blommor, och oljemålningar med tjocka lager rött i olika nyanser.  Jag kan rekommendera utställningen, den var ganska stor. Sedan får man sig en rejäl dos Prins Eugen också på köpet om man går in i slottet och det är lite småtrevligt.

2 reaktioner på ”Nolde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.