Matisse

Matisse bodde många år i Nice och både han och Madame Matisse skänkte många verk till staden som finns samlade i den röda villan uppe i det eleganta och stormrika Cimiez. Jag var där och tittade på hans skulpturer, lite tidiga grejer och tyvärr ganska få av hans sena verk. Lite inspiration gav det dock, jag tänker på om det är möjligt att göra lerfigurer och glasera dem i ugn, på att klippa och klistra, det är något jag glömt bort lite och på teckning. Matisse talade om teckningens egenvärde och jag blev påmind om linjens betydelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.