Radierung 2/7

Fågelmannen II, först en fläcketsning där jag målade med röd akvarellfärg löst i gummi arabicum direkt på zinkplåten. När det torkat målade jag över med lack, torka, sedan i vattenbad där gummit tvättades bort och ytan under sedan exponerades i kopparsulfatbadet. Resultatet blev en ganska ytlig etsning som jag förstärkte med lite detaljer i torrnål. Jag gjorde ett par provtryck och nästa dag testade jag med aquatinta för att få både den mer måleriska effekten och mer svärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.