Etsning

Här syns en plåt etsad med akvatint. Jag hade en teckning jag ville överföra och fick experimentera lite. Jag målade vissa ytor direkt på plåten med kladdkrita, under kritan skulle lösningen inte fräta på plåten och jag skulle få ljusa ytor men förhoppningsvis med lite mjukare övergångar och skuggor. Det lyckades sådär. Som tidigare konstaterat, det är meningslöst att försöka efterlikna effekter som så lätt åstakoms med pensel och färg, bättre att i stället renodla etsningens särdrag. Först plåten innan sista badet, sedan den färdiga plåten och sist förlagan. Det färdiga trycket kan ni se på utställningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.