Linotryck

Delvis ett beställningsjobb, jag passade på att göra en liten upplaga på 3 ex. Ansiktet i bakgrunden på trycket befanns vara smått läskigt och önskemål uttrycktes om att en liknande skulle göras men utan det läskiga. Sagt och nu gjort, i tre exemplar. Jag

testade också ett nytt material, en slag tunnt gummiark som jag tror är pysselmaterial och som jag hittade i grovsoprummet. Det funkade fint på många sätt men var lite sladdrigt. Trycket är i övrigt är gjort med utskuret linoleum samt kartongschabloner med oljefärg i flera lager. Den sista bilden visar de färdiga trycken.

 

 

 

En reaktion på ”Linotryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.