Mokulito, experimentverkstad del 3

Enligt den samlade expertisen ska det inte gå att trycka en mokulitoplåt igen efter det att den har torkat. Hela upplagan måste alltså tryckas på en gång. Jag bestämde mig ändå för att testa att trycka den dykande fågeln, tecknad med marker och där jag snittat lite efter ett antal tryck, dagen efter den första omgången. Jag tycker det blev bra, nästan bättre! Men detta säger inget definitivt, förmodligen var det bara en lycklig slump. Det var i alla fall roligt och trycken blev fina då ådringen i trät samt träsnittet framträder tydligare. När jag försökte ytterligare en gång vid ett senare tillfälle, då var det kört. Klart är också att trycken blir helt annorlunda när plåten har fått torka emellan, så om en upplaga ska till gäller fortfarande att den måste tryckas i ett svep.

Dag 1, 2 och sedan dag 3 -där tas färgen upp av trät och processen funkar inte längre, sista bilden visar plåten.

2 reaktioner på ”Mokulito, experimentverkstad del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.