Träsnitt ute och inne

Ja, inte vet jag. Experimenterandet med mokulito har resulterat i ett antal plattor att göra träsnitt på, dessa tenderar ju dock att bli ganska lika mokulitotrycken så jag är lite osäker på poängen. Ännu mindre säker är jag på poängen med att försöka få till stånd en fungerande tryckverksamhet i skogen, oavsett om det är ute eller inne. Hur som helst har jag gjort ett försök nu, under de få timmarna med uppehåll, och här syns resultatet. Först blev det lite karvande inomhus och sedan tryck av ett första lager ute. Tanken är att jobba med förlorade plattor, så det ska alltså karvas ut mer innan nästa tryckomgång. Två faktorer som är möjliga att förbättra är; färgen – nu har jag tryckt med vanlig oljefärg, samt valsen, den är lite för hård (och lite ojämn). Och jo, det började regna men det var perfekt tajming ändå, precis när jag hade börjat plocka undan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.